Oglašavanje

Efektivno oglašavanje da poruka stigne do pravih ljudi!

Imate odličan proizvod ili uslugu? Želite da svi znaju o tome? Ne vidite se od konkurencije? Znamo koliko je teško istaći se u masi. Dozvolite da vam ponudimo efektivno oglašavanje kako bi vaša poruka došla do pravih ljudi!

Objaviti neku informaciju putem medija nije teško, ali prava je nauka gde, kako, kada i koliko puta je objaviti da bi postigla svoj cilj.

Za početak
Važno je da odredimo kome ćete se obraćati i šta ćete oglašavati. Kupci su razmaženi velikom ponudom i svakodnevno su “bombardovani” ogromnom količinom različitih oglasnih poruka. Pozive tipa “kupite ovo”, “kupite ono”, “ovo je prava stvar za vas” i slično, zatiču na svakom koraku. Pravi je izazov izdvojiti se u ovakvoj “gužvi”. Željeni rezultat lakše ćete postići ako vašoj ciljnoj grupi uputite jednu i nedvosmislenu poruku. Zbog toga smatramo da poruka sa više različitih informacija zbunjuje i nije pravo rešenje.

Sledeći zadatak
Odaberemo pravu kombinaciju medija. Televizija je još uvek najuticajniji medij. Radio se sluša u kolima na putu do radnog mesta. Dnevne novine i direktna pošta su izvor informacija poslovnim ljudima, a praktični časopisi domaćicama. Internet je sve prisutniji medij, mobilni telefoni su sastavni deo naših života, a ulice gradova preplavljenje su bilbordima i brendiranim vozilima.

Preneti poruke
Ovo je samo mali deo medija koje na odabranom tržištu možemo koristiti kako bi na pravi način preneli vaše poruke.
Oglašavanje će vam doneti prave rezultate tek u dužem vremenskom periodu i putem većeg broja ponavljanja. Najnovija istraživanja pokazuju da je neophodno najmanje 20 puta ponoviti istu informaciju da bi je potencijalni kupci uopšte primetili. O podsećanju da i ne govorimo.

Plan medija
Zato u skladu sa vašim mogućnostima sastavljamo plan medija (media plan) kojim određujemo koji će se mediji koristiti i koliko puta će se vaši oglasi objavljivati. Nakon toga, za vas zakupljujemo dogovoreni medijski prostor (media buying).
Moguće je da će biti odstupanja od zacrtanog plana medija usled različitih neplaniranih uticaja. Zato njegovo sprovođenje redovno pratimo i zajedno sa vama merimo efekte oglašavanja.


Recite ZDRAVO.