Unapređenje prodaje

Dobitna kombinacija za porast prodaje!

Jasno je da je jedan od poslovnih ciljeva postići veću prodaju. Međutim, postavlja se pitanje kako. Da li treba organizovati promocije na mestima prodaje, nagradne igre za kupce, stimulacije prodajnog osoblja ili nešto drugo? Naš tim će vam predložiti dobitnu kombinaciju za porast prodaje.

Unapređenje prodaje može da bude pravo rešenje za vas!

Unapređenje prodaje
Izloženi ste velikom pritisku da povećate trenutnu prodaju? Kupci sve teže razlikuju vaše proizvode (usluge) od konkurentskih? Preprodavci od vas traže sve veće ustupke? Ukoliko imate ovakve probleme, unapređenje prodaje može da bude pravo rešenje za vas! Pre svega, važno je da zacrtate sebi realan cilj, tj. koliko povećanje prodaje želite postići. Kratkoročno, sniženje cena može doprineti ovom cilju, ali dugoročno posmatrano, potreban vam je razvijen program unapređenja prodaje. U zavisnosti od načina vašeg poslovanja, sastavićemo vam ovakav program koji razrađuje koga, kada, kako, gde i koliko podsticati. Ove podsticaje možete usmeriti na kupce, preprodavce, prodajno osoblje i sopstveno poslovanje.

Aktivnosti
Kada govorimo o unapređenju prodaje koje je usmereno na kupce (potrošače), na raspolaganju vam stoji široka lepeza aktivnosti koje možete upotrebiti. Promocijama na mestima prodaje ostvarujete živi kontakt sa krajnjim kupcima, pa je veća Šansa da ih ubedite da ne kupe konkurentske proizvode, nego vaše. Uzorci su veoma korisni prilikom uvođenja novog proizvoda na tržište, ali istovremeno i skupi. Dodatnim popustima, poklonima i drugim povoljnostima možete nagrađivati verne kupce. Posebni promotivni materijali sa logom vašeg preduzeća duže vreme će podsećati kupce na vas.

Unapređenje
Unapređenjem prodaje usmerenom na preprodavce pridobićete ih da rade u vašu korist tako što će vaše proizvode izložiti na dobrim pozicijama i truditi se da prodaju baš njih. Aktivnosti koje ćemo vam predložiti planom unapređenja prodaje obuhvataju količinske i vremenske popuste, bonifikacije, garancije za preprodavce i drugo. Prodajno osoblje vašeg i preduzeća preprodavca veoma je važan segment na koji možete uticati aktivnostima unapređenja prodaje. Nagradite ih raznim bonusima i poklonima, organizujte im takmičenja, usavršavanja, putovanja i druženja.

Nastupi i izložbe
Aktivnostima unapređenja prodaje može postati sopstveno poslovanje. Ovde pre svega mislimo na sajamske nastupe i izložbe. Oni su idealna prilika da se predstavite u najboljem svetlu, da se nastupom istaknete u odnosu na konkurenciju, da lansirate novi proizvod (uslugu), da vas kupci lično upoznaju, da sklopite nove poslove. U zavisnosti od aktivnosti unapređenja prodaje koje ćemo odabrati za vas, predložićemo vam i odgovarajuće načine kako da izmerimo u kojoj meri su te aktivnosti postigle svoj cilj.


Recite ZDRAVO.